LOUNAALLA - Ravintola Soma

20. syyskuuta 2016Rakastan sushia. Se on lounasruoka, jota on pakko saada vähintään kerran viikossa. Voitte siis arvata kuinka innoissani olin keväällä kuullessani viimein Suomeen rantautuvasta sushiburritosta. Kesän alussa kokeilin mielenkiinnolla Ravintola Somassa ensimmäisen kerran sushiburritoja, joita oli hehkutettu useammasta suusta. Ensi vierailun jälkeen totesin itsekin, että ei todellakaan turhan takia.

Sen jälkeen olenkin herkutellut muutaman kerran käärön äärellä. Sushiburritot valmistemaan asiakkaan tilauksesta, joten annos on aina tuore. Soman annokset ovat täyttäviä, mutta silti ihanan raikkaita, hyvän makuisia ja kaiken lisäksi vielä kauniin näköisiä. Hyvä neuvo onkin jakaa sushiburrito kaverin kanssa. Toisaalta, jos isompi nälkä yllättää, on myös hauska vaihtaa seuralaisen kanssa puolikkaita ja päästä maistelemaan eri makuja.

Sushiburritoissa yhdistyvät meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin liitto samassa nätissä paketissa. Merilevä ja riisi kuori kätkevät sisälleen runsaasti värikkäitä kasviksia, kastikkeita, mausteita ja lisäksi lihaa tai kalaa. Sushiburrito on saatavilla myös kasvisversiona. Valmiiksi puolitettu paperikääreeseen ja pahvipakkaukseen pakattu sushiburrito on myös kätevä napata mukaan. Varsinkin Fredrikinkadun pienessä Somassa voi helposti olla ruuhkaa lounasaikaan.

Kuvissa koreilee Baja Fuji -annos, jonka pääosassa ovat jättiravun pyrstöt, sininen peruna ja rapeat kasvikset. Sushiburritot ovat luontaisesti viljattomia ja omaa annostani on aina hieman fiksattu lisäksi maitoa ja soijaa sisältävien tuotteiden osalta. Mikäli tykkäät sushista ja olet viehtynyt runsastäytteisiin burritoihin, kannattaa ehdottomasti lähteä rohkeasti makumatkalle Somaan. Makuelämys on omanlaisensa, itse en ainakaan ole maistanut vastaavaa ennen. Niin herkullista! Suosittelen kokeilemaan myös raikkaan makuisia juomia, joita on tarjolla kolme erilaista. 
Missä

Ravintola Soma
Fredrikinkatu 27, Helsinki & Kaivokatu 10, Helsinki


Milloin

Avoinna ma-pe klo 11-21 ja la klo 12-21
Miten

Paikan päällä herkutellen tai mukaan ottaen.
Päivän lounas 10,50€ - 15,50€

Lisätietoa

Lisätietoa ja menun löydät Ravintola Soman sivuilta.
Misorella

Seuraa blogia INSTAGRAMISSAFACEBOOKISSA ja BLOGLOVINISSA.

2 kommenttia :

 1. Ah noi sushiburritot ovat niiiiiin hyviä! <3 Voisin syödä niitä joka päivä haha ;D
  www.cosmopolitan.fi/natalievilen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen :D Varsin koukuttavaa ruokaa. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.