KappAhl DIY Denim Station

22. syyskuuta 2016Korjaamon vintti täyttyi tiistai-iltapäivällä farkuista ja niitä Outi Les Pyyn johdolla tuunaavista työpajalaisista. KappAhlin Denim Stationissa jokainen sai valita mieleiset farkut syksyn uutuuksista ja antaa niille omin käsin viimeisen silauksen. Mallista ja materiaalista riippuen mm. farkkujen lahkeita oli mahdollista lyhentää tyylitellysti, tehdä kulutuksia haluttuihin kohtiin tai valmistaa erivärisistä farkkusuikaleista ristikkopaikkoja housuihin. 

Ehdin työpajaan mukaan vasta puolen välin jälkeen, joten valitsin sellaiset farkut, joiden lahkeita pääsisin tuunaamaan. Malliksi valikoituivat KappAhlin mustat Emma-pillifarkut, jotka ovat kivan istuvat ja peppu näyttää niissä hyviltä. Farkkutyöpaja innosti kovasti ja herätti ajatuksia myös muiden vaatteiden hienosäätämisestä kotona. Outin vinkeillä lahkeiden lyhennys onnistuikin, vaikka aluksi tuntui, että omistan kaksi vasenta kättä. Muistui koulun käsityötunnit mieleen ja se, miten sormi meni suuhun kaavojen ja ompelun kanssa. Onneksi farkkujen rouhean tyylitelty lyhentäminen on loppujen lopuksi aika helppoa puuhaa ja välineeksi ei tarvita kuin nuppineuloja ja sakset tai mattoveitsi. 

1. Ensin täytyy kuitenkin pukea farkut päälle ja pyytää kaveria merkkaamaan nuppineuloin haluttu lahkeen pituus. Työpajoissa tuunaamissani farkuissa lahkeen takaosa jäi muutaman sentin pidemmäksi kuin nilkan etuosan paljastava lahkeen etupuoli. 

2. Sen jälkeen, kun lahkeiden mitta on katsottu sopivaksi, Outi neuvoi laittamaan aina yhden lahkeen saumakohdat vastakkain, niin, että lahkeen etu- ja takapuoli jäävät lahkeen sivuille. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta alapuolella olevasta kuvasta näkee, mistä on kysymys. 

3. Tasauksen jälkeen tehdään nuppineulamerkkien mukaan aloitusviillot lahkeiden sivuihin. Nuppineulat kannattaa napata tämän jälkeen parempaan talteen, etteivät ne tylsistytä saksia kohdatessaan. Sen jälkeen viillot voi leikata siihen asti, että saumat tulevat vastaan. Lahkeet leikataan irti sisälahkeen paksua saumareunaa myöten ja ulkolahkeen puolelta niin, että ei laikata lahjetta irti saumaan asti, vaan jätetään saumavara lahkeen sisäpuolella olevan sauman mukaan. Lopputuloksen näkee viimeisimmästä kuvasta. 

4. Leikatut lahkeet voi tuunata joko sormia tai nuppineulaa käyttäen. Parhaiten kankaan langat näkyvät, kun kääntää farkut nurinpäin ja lähtee purkamaan lahjetta mieleisensä määrän. Lahkeista voi tehdä tosi kulutetun näköiset, mutta kivan lopputuloksen aikaan saamiseksi kannattaa purkaa ainakin pari senttiä. Lahkeet elävät myös käytössä ja tulevat myös sen myötä aina vaan kivemman näköiseksi.

*KappAhlin Emma-farkut saatu blogin kautta.

P.S. Innostuin farkuista niin paljon, että niistä on tulossa ihan oma asupostaus.


Misorella

Seuraa blogia INSTAGRAMISSAFACEBOOKISSA ja BLOGLOVINISSA.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.