TAITEIDEN YÖ

26. elokuuta 2016


Salaisen puutarha Kaartin Lasaretissa alkuillasta. 


Torstai oli hieman erilainen ilta, sillä Helsingin kadut olivat kulttuurin janoisten Taiteiden yön kulkijoiden valtakuntaa. Elokuinen arki-ilta oli täynnä mahdollisuuksia. Ohjelmasta löytyi koettavaksi taideteoksia, musiikkia, näyttelyitä, tanssia, teatteria, kirjallisuutta ja työpajoja niin sisä- että ulkotiloista. Niin paljon kaikkea, että kaikkialle oli mahdoton ehtiä, minne mieliteko olisi vienyt. Taiteiden yö on kasvanut niin isoksi, että melkein kaipaisi avukseen Harry Potterista tuttua ajankääntäjää, jotta ehti mahdollisimman moneen paikkaan. Taiteiden yössä parasta on ennakkosuunnittelu, mutta myös spontaanit käynnit illan suussa aukioleviin kohteisiin.

Kävimme kanssa-asukin kanssa kurkistamassa Kaartin Lasaretin ihastuttavaan Salaiseen puutarhaan ja ihmettelemässä Senaatintorin Meren elämät -installaatiota. Salainen puutarha tarjosi lapsiperheille kulttuuria alkuillasta ja pimenevä ilta oli DJ-kaartin rytmien hallussa. Harmitti, että illan valoloisto jäi välistä, mutta oli silti ihana piipahtaa paikan päällä valoisan aikaan. Senaatintorin olivat vallanneet merenelävät, joista näkyvimmässä roolissa mustekala lonkeroineen. Meren elämät -teemalla rakennettu teos oli korealaistaiteilija Choi Jeong Hwanin käsialaa ja valmistettu kierrätetyistä muovipusseista.

Piipahdimme myös Kaapelitehtaan museoiden kuvasuunnistuksessa ja katsomassa Galleria Forum Boxin näyttelyt. Kaapelitehtaalla kenties hauskin paikka oli Teatterimuseo, josta löytyi hullunkurista rekvisiittaa ja näyttäviä teatteripukuja. Kuvasuunnistuksesta sai palkinnoksi postikortteja, kun oli löytänyt tietyt kohteet Teatterimuseosta, Suomen valokuvataiteen museosta sekä Hotelli- ja ravintolamuseosta. Poikkesimme lisäksi Taiteiden yön reittimme varrelta eri kohteisiin arkkitehtuurin ja tunnelman houkuttelemana. Kun on kivaa, aika rientää. Niin kävi tälläkin kertaa.Matkalla seuraavaan etappiin.Forum Boxista löytyi mustavalkoinen olohuone, 
joka on osa Anna Hyrkkäsen ja Tiina Pyykkisen Mindset-näyttelyä.Kierrätetetyistä muovipusseista valmistettu mustekala veti puoleensa kuvaajia.Suunnistajat tosi toimissa teatterin lumoissa.


Kävitkö sinä Taiteiden yössä? Löysitkö kivoja kohteita?

Misorella

Seuraa blogia INSTAGRAMISSAFACEBOOKISSA ja BLOGLOVINISSA.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.