Siivouspäiväkirja

29. heinäkuuta 2016Tuntuuko teistä koskaan siltä, että viikko kuluu samaan aikaan niin nopeaan, että päivissä menee sekaisin ja toisaalta perjantaita odottaa ihan valtavan paljon? Kenties olo johtuu omalla kohdallani siitä, että olen pitkin viikkoa tehnyt suursiivousta kotona. Normi siivousjuttujen lisäksi kyytiä ovat saaneet koko asunnon kaapit ja niiden sisällöt. Kesä on ollut rientoja täynnä ja mieleni on tehnyt aina vapaa-ajan koittaessa ihan muuta kuin siistiä kotia. Täytyy sanoa kuluneen viikon rupeaman jälkeen, että puhtaaseen kotiin on ihana tulla. Se on myös hyvä tapaa aloittaa viikonloppu.

Jollain tavalla on myös henkisesti puhdistavaa laittaa tarpeetonta tavaraa kiertoon ja tehdä tilaa tarpeellisille jutuille. Nyt keittiön kaapeista löytyy heti käteen napattavaksi kaikki arjen ruoanlaitossa tarvittava. Karsin kaapeista kaikkea sellaista, mitä en ole viimeisen vuoteen tarvinnut tai muistanut edes asioiden olemassaoloa. Sama pätee myös vaatteiden kanssa, niitä intouduin tosin käymään läpi jo alkukesästä. Kesäloman päätteeksi laitoin vaatteita myyntiin kirppikselle ja tuli hyvä mieli, kun niin paljon niistä löysi uuden kodin, tarpeen ja käyttäjän.

Kaappeja siivotessa törmää myös aarteisiin tai löytää mm. hukatuksi luultuja papereita, koruja ja kosmetiikkatuotteita. Suursiivoukselle on aina oma aikansa ja onneksi sitä ei tarvitse tehdä kuin muutaman kerran vuodessa. Nyt, kun vielä keksisi, miten me kaksi saamme pidettyä kaaoksen loitolla arjessa ja intoutuisimme aktiivisemmin siivoamaan.

Kumpikaan meistä ei kanssa-asukin kanssa ole siitä aktiivisimmasta päästä tässä asiassa. Omalta osaltani ristiriitaista, sillä rakastan järjestystä ja sitä, että asiat ovat paikoillaan. Imuria ja sen muita kavereita välttelen puolestaan luvattoman paljon. Myönnän, että haave siivoojan hankkimisesta elää vahvana. Kenties jonain päivänä. Tosin olen kuullut, että ennen siivoojan vierailu pitäisi raivata pinnat puhtaaksi. Eli siivota sitä varten, että joku tulee siivoamaan. Se, se vasta ristiriitaista onkin.

I body H&M hame Seppälä I kengät H&M IKuvat: Sarah
Editointi: Misorella


Vinkkejä siivousmotivaation ylläpitämiseen otetaan vastaan.
Kuinka usein teillä siivotaan ja käykö jollain onnekkaalla siivooja?

Hyvää viikonloppua.
Misorella

Seuraa blogia INSTAGRAMISSAFACEBOOKISSA ja BLOGLOVINISSA.

2 kommenttia :

 1. Minun siivousmotivaation saa päälle , kun vaan alkaa miettiä, että ei se siivous itsekseen toteudu ja sehän on liikuntaa, kun moppia heiluttaa ja imuria. :DD
  http://vauhdillavastatuuleen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, liikunta näkökulma on kyllä hyvä motivaattori. :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.