Paluu arkeen

19. heinäkuuta 2016Uuden viikon uudet tuulet. Paluu arkeen on sujunut yllättävän kevyesti. Vaikka myönnettävä on, että olin vähän harmissani tähdenlennon kestoisesta kesälomasta. Oma valinta, tiedän kyllä, itse en palkatonta lomaa ottanut lisäksi. Nyt motivoidun odottamalla seuraavaa tähtihetkeä ja maustan työarkea kivoilla menoilla. Arkikin voi olla loman kaltaista, se on itsestä kiinni, miten asioita katsoo. Seuraavaksi haaveilen jo Flown mukaansatempaavasta voimasta ja yritän muistaa välillä ottaa rennostikin pelkän suorittamisen sijaan.

Rehellisyyden nimissä täytyy todeta,  että yksi asia ottaa silti koville. Mikä muukaan kuin aamulla soiva herätyskello ja sitä seuraava epäuskoinen ähinä peiton lämpimämmältä puolelta. Enkä nyt puhu kanssa-asukista. Onneksi tutut asiat herättelevät taas kiinni rutiineihin ja saavat innostumaan arkisistakin asioista. Aamun unensekainen meikkimantra luonnistuu, vaikka toinen silmä kiinni ja viimeistään blenderin tuttu ja turvallinen hurina herättää päivään ja pyöräyttää maistuvan smoothien mukaan otettavaksi.

Kävelymatkalla voi aina veikata meneekö raitiovaunu juuri nenän edestä, kun valot vaihtuvat punaiseen ja aamuruuhka painaa kaasupoljinta yhtenä rintamana. Jos en ehdi, aina tulee seuraava. Ei maailma kaadu muutamaan minuuttiin. Kesällä työmatkojen menopeli rytisee omalla painollaan puolet tyhjempänä kuin arkena. Hyvällä tuurilla voi saada istumapaikankin. Aamuisin raitiovaunu on minulle somevapaa alue. Pieni oma hetki selvitellä ajatuksia, ennen kuin katse liimautuu tietokoneen ruutuun useammaksi tunniksi.

Työpaikan oven avatessa voi olla aina varma, että työkaverit ovat ilahtuneita nähdessään sinut. Eikä vain loman jälkeen, vaan joka ikinen päivä. Minulle kerkisi tulla jo viikon aikana ikävä työpariani. Tehokaksikko on tainnut kasvaa jo niin lujasti kiinni, että tuntuisi kurjalta tehdä töitä ilman toista. Eilen kävimme lounaan yhteydessä ottamassa myös asukuvat Sarahin kanssa. Aurinko paistoi, toisen kertomat kuulumiset saivat hymyn huulille ja kaupunki näytti kesäiseltä. Salaatin ja kuvaustuokion jälkeen ajattelin, että ei se arkeen paluu ole yhtään hassumpaa.
I t-paita second hand I farkut Zara I sandaalit H&M I laukku Olympus I aurinkolasit Ibero I


Kuvat: Sarah
Editointi: Misorella

Misorella

2 kommenttia :

  1. Ihana postaus, arki on kyllä ihanaa useimmiten! <3 Lomallakin on kyllä kivaa. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.