HAIKON KARTANO & SPA

18. heinäkuuta 2016Kesäloman yksi odotettu kohokohta oli kaksi päivää Porvoon lähellä sijaitsevassa upeassa Haikon Kartano ja Spassa. Pääsimme kanssa-asukin kanssa blogiyhteistyön* merkeissä yöpymään ylelliseen prinsessasviittiin, jossa meitä odotti kuohuviiniyllätys mansikoineen. Upeasta majapaikastamme löytyi erillinen makuuhuone ja koristeellisesta kylpyhuoneesta kaivattu kylpyamme. Yllä olevan kuvan divaanikin kuului sviitin kalustukseen ja siinä makoillessa tunsin kieltämättä itseni prinsessaksi. Viimeinen silaus oli oma pieni parveke, josta avautuivat näkymät kartanon tiluksille.

Ei pidä myöskään unohtaa ystävällistä ja avuliasta palvelua, josta saimme nauttia vierailumme ajan, riippumatta siitä liittyikö asia asumiseen, ruokailuun tai kylpyläpalveluihin. Hotelliyöpymiseen kuuluivat myös vasta uusitun kylpylän palvelut, kuntosalin käyttö sekä kartanon ihana aamiainen. Hemmottelulomalla, kun oltiin olin varannut itselleni jo etukäteen omakustanteisen rentouttavan kasvohoidon ja kanssa-asukki hemmotteli minua pitkän kaavan illallisella tunnelmallisessa Kartanon ravintolassa. Koska kuvat puhuvat enemmän kuin sanat, kurkistetaan niiden kautta minilomaamme.Luksus alkaa jo kartanon ulkopuolelta ja toivottaa vieraat tervetulleeksi.Löydätkö kuvata onnellisen punapään? Siellä me loistamme kilpaa auringon kanssa.Upea sänky, joka kelpaa myös prinsessoille.Kesälomamatkaajia odotti sviitissä maistuva yllätys. Kahvihampaan kolottaessa eteisaulan kaapista löytyi avuksi kahvikone.
Prinsessasviitti on kieltämättä upein hotellimajoitus, jossa olen koskaan yöpynyt. Bloggaaja hyödynsi myös kartanon huvimajan asukuvia silmällä pitäen.Sviittimme eteisaulan lattia oli hieno. Tässä kohtaa olimme jo valmiit suuntaamaan kylpylään.Kaunis katettu tie johdattaa vieraat kartanolta kylpylärakennukselle.


Kuva: LilyChristina Photography

Kylpylästä löytyy iso uima-allas hierovine vesisuihkuineen. 
Saunapolun varrella on perinteisen saunan lisäksi aromi-, infrapuna- ja höyrysauna. 
Poreammeen lisäksi vierailijat voivat rentoutua kuuma-altaassa tai virkistäytyä kylmäkaivossa.
Kylpylän uutuus ovat myös elämyssuihkut, jotka tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille.  Kauniissa odotushuoneessa oli mukava odottaa kasvohoitoon pääsyä.Rentouttava Kartanon kaunotar -kasvohoito vei pois väsymyksen merkkejä.
Erityiskiitos kosmetologilleni, Anettelle, ihanasta hoitokokemuksesta ja kuvausavusta.


Kuva: LilyChristina Photography

Viihtyisässä hoitohuoneessa soi rauhallinen musiikki ja tunti vierähti kuin itsestään.
Olin niin rentoutunut, että unohdin ottaa kuvan hoitohuoneesta, onneksi kuvapankki pelasti.Elämä bloggaajan kanssa ei ole aina helppoa. Kanssa-asukilla on onneksi pitkä pinna, 
sillä tunnetusti ruokaan ei kosketa ennen kuin se on ikuistettu kameraan.Valitsimme illan iloksi kolmen ruokalajin Haikko menun juomasuosituksineen.
Alkupalaksi tarjoiltiin erinomaista graavisiikaa, joka oli kanssa-asukin suosikki.Upeasta Haikon Kartanosta löytyy mm. ylelliset hotellihuoneet ja Kartanon ravintola.
Kanssa-asukki lähettää erityiskiitokset tarjoilijallemme, Salahille, joka kohteli meitä kuin kuninkaallisia. Pääruoaksi söimme savustettua Haikon härkää, jonka resepti on vuodelta 1966.
Vaikka siika olikin herkullista, härkä vei omalta osaltani tällä kertaa voiton.Kiitos keittiölle, että ruoka-aineallergiat eivät olleet ongelma, vaan antoivat siivet uuden luomiselle. 
Kanssa-asukin lautaselta löytyi menuun kuuluva raparperi-mantelipiiras talon mansikkajäätelöllä. 
Itse sain nauttia marjoissa kylpevää aurinkoista sorbettia. Myönnän, että kanssa-asukki joutui suostuttelemaan tähän kuvaan pitkän tovin. Toiminnantäyteisen päivän jälkeen oli ihana nauttia loikoilusta vielä omassa kylpyammeessa.Uusi päivä lähti käyntiin sateesta huolimatta kartanossa yöpyvien kuohuviiniaamiaisella.


Kiitos vielä henkilökunnalle kaikesta avusta ja hemmottelusta, josta saimme nauttia.

Lisätietoa Haikon Kartano & Span palveluista löydät tästä.

*Yöpyminen kartanosviitissä saatu blogin kautta.

Misorella

2 kommenttia :

 1. Wau! Todella upealta näyttää sviitti :) Tällainen miniloma kyllä kelpaisi minullekin, joten täytyy alkaa heti tutkimaan lähistön tarjontaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minilomat ovat ihania. Niillä voi maustaa arkea mihin aikaan vuodesta tahansa. :)
   Toivottavasti keksitte, jonkin kivan käyntikohteen.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.