Tallinna

5. kesäkuuta 2016Terveiset Itämeren aalloilta. Täällä palaillaan kotia kohti Tallinnasta. Matkalainen on poikki, mutta ihan tajuttoman onnellinen. Miten paljon voikaan nähdä ja kokea kolmessa päivässä. Eniten taitaa olla loppu jalat. Olisikin kiva tietää paljon askeleita kertyi viikonlopun aikana, ainakin kuntosuositukset paukkuivat vaivatta rikki. On mahtava huomata, että Tallinasta voi löytää aina jotain uutta. Varsinkin, kun saa matkaoppaaksi kaupunkiin kesäksi muuttaneen ystävän.
Vanha kaupunki tarjosi uusia tutkimattomia kujia, joihin vierailijan tie ei ole ennen eksynyt. Kipusimme Jyrkkiä nousuja ja taivalsimme mukulakivisiä katuja mielessä seikkailu. Ajassa patinoituneen kaupungin jäätelön väristen seinien sisään kätkeytyy myös ihanasti sisustettuja kahviloita ja ravintoloita, jotka ovat jo itsessään elämys.


Hyppäsimme lauantaina bussin kyytiin ja suuntasimme Telliskiven aurinkoiselle kirppikselle. Myyntipöytien ohella bongailimme makeita seinägraffiteja ja istahdimme läheisen kahvilan terassille lepuuttamaan jalkoja. Ellei kahdeksan tunnin kaupunkitaivalluksessa ollut tarpeeksi, lähdimme vielä illalla lenkkeilemään pitkin vaahtoavaa merenrantaa ja vehreitä puistoja ilta-auringon lämmössä.
Ei varmasti mikään yllätys, että ehdimme myös shoppailemaan kahvitaukojen, ruokailujen ja kaupungin tutkimisen ohella. Ostoskeskuksissa oli paljon houkutuksia ja saattaa olla, että hemmottelin itseäni muutamalla löydöllä. Menköön vaikka syntymäpäivän piikkiin. Sääkin helli viikonloppuna, tänään tosin oli viileää, mutta aurinko paistoi muina päivinä senkin edestä. Nyt on ihana päästä kotiin tietäen, että uusi seikkailu odottaa taas joskus meren tuolla puolen.Misorella

4 kommenttia :

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.