Ihon luonnolliset ruskettajat

28. kesäkuuta 2016

*Sisältää blogin kautta saatuja tuotteita.Kalkkilaivan kapteeni tässä hei! Tiedän, että jotakuta saattaa hymyilyttää postauksen aihe. Myönnän, että en ole vuosiin viihtynyt kesäisin aurinkoa ottamassa, vaan ennemminkin sopivasti varjossa vaalean ihoni kanssa. Tiedän, että moni kaipaa kuitenkin päivetystä ja väriä kesäsääriin. Siihen ei välttämättä tarvita kuitenkaan auringossa oleskelua.

Toisaalta niiden ketkä tykkäävät auringossa oleilusta, on hyvä suojata ihoa palamiselta. Mikä olisi sen parempaa kuin luonnolliset apukeinot? Joko sellaisenaan tai tukemassa muita auringolta suojautumisrutiineja. Tästä syystä haluan jakaa vinkin päivettävään ja rusketusta syventävään tuotteeseen sekä luonnolliseen aurinkosuojaan Foodin Ambassadorin roolissa.
Itselleni uusi tuttavuus on Foodinin Mucuna-uutejauhe, joka on peräisin Intiassa kasvavasta Mucuna pruriens -pavusta. Kehon luontaista melaniinin tuotantoa tehostava Mucuna-jauhe syventää luonnollisesti ihon sävyä ilman oleilua auringossa. Voin rehellisesti sanoa, ilman mitään ennakko-odotuksia, että eron huomaa ihon sävyssä jo kahden viikon jälkeen. Ei, en ole ottanut aurinkoa tai viettänyt aikaa bikineissä. Siitä huolimatta iho on saanut hentoista sävyä koko kropassa.

Terve sävy ihossa on ihan tervetullut juttu. Toki Mucuma syventää myös auringon alla hankitun rusketuksen sävyä. Mucuna sisältää lisäksi L-dopamiinia, jolla sanotaan olevan mielialaa nostavia ja vireyttä tuovia vaikutuksia. Kanssa-asukin mukaan tämä nainen on kuitenkin ollut viime aikoina virkeämpi ja pirteämpi. Tähän en osaa tällä erää ottaa kantaa, sillä käytän tällä hetkellä myös toista tuotetta, jolla on samoja vaikutuksia. Mucuna-uutejauhetta voi nauttia aluksi puolikkaan teelusikallisen päivässä pikkuhiljaa annosmäärää nostaen vaikka veden ja smoothien seassa.

Foodinin Kookosöljystä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta tällä kertaa puhutaan nimenomaan ihon luonnollisesta suojaamisesta auringolta. Auringossa oleskelussa kannattaa toki pitää aina järki mukana, ottaa aurinkoa kerralla maltillisesti ja välttää keskipäivän polttavaa aurinkoa. Ihanan tuoksuinen Kookosöljy toimii sekä aurinkosuojana, että ihoa rauhoittavana aftersunina auringonoton jälkeen.


Mikäli ottaisin aurinkoa, käyttäisin näin vaaleaihoisena kuitenkin alkukesästä muuta aurinkosuojaa ja vasta ihon jo totuttua aurinkoon siirtyisin kookosöljyyn. Toisaalta Mucuna ja myös Spiruliina valmistavat ihoa kesää varten, joten niistäkin voi olla apua vaaleaihoisille. Ihoa kosteuttava kookosöljy syventää myös rusketuksen sävyä ja miksei se tekisi hyvää myös päivettymättömälle iholle.
*Foodin-tuotteet saatu blogin kautta.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.