Hämeenlinna

23. toukokuuta 2016Viikonloppu hujahti vauhdilla hyvässä seurassa aurinkoisessa Hämeenlinnassa. Alun perin meillä oli tarkoitus lähteä Millan kanssa Hämeenlinnaan Wetterhoffin järjestämään bloggaajatapahtumaan. Mietimme kuitenkin, miksei viikonlopusta voisi tehdä kunnon tyttöjenreissua yöpymällä paikan päällä.

Wetterhoffin järjestämästä lauantaisesta kivasta aamupäivästä ajattelin kirjoittaa ihan oman postauksen ja keskittyä tällä erään viikonloppuseikkailuun linnakaupungissa. Koska meillä oli kaksi päivää aikaa, otimme rennosti, teimme mitä huvitti, emmekä juosseet aikataulujen perässä blogitapahtumaan osallistumista lukuun ottamatta. Nautimme kauniista kaupungista ja sen tarjonnasta.
Hotellimme, Sokos Hotel Vaakuna, sijaitsi lähellä rautatieasemaa ja lyhyen kävelymatkan päässä sympaattisesta keskustasta. Hotellilla palvelu oli hyvää, erityisen ilahtuneita olimme kirjautumisaikojen kanssa joustamisesta. Lauantaina saimme kassimme omaan huoneeseen heti aamusta matkalaukkusäilytyksen sijaan ja sunnuntaina kaupungissa kiertelylle annettiin enemmän aikaa myöhäistämällä uloskirjautumista ilman lisäkuluja.

Lauantaina keskityimme erityisesti elämästä nauttimiseen, kuohuviiniin, kuulumisten vaihtoon ja syömiseen. Erityisen ihana oli torin kupeesta löytyvä terassipaviljonki Birgitta, joka oli historiallisen paviljongin ja isojen puiden kattama alue. Vähän kuin salainen puutarha. Varjossa oli ihana nauttia kesäpäivästä ilman, että iho alkoi punottamaan auringossa.

Sunnuntaina fiilisteltiin helteisessä säässä. Hämeenlinnassa tulee käveltyä ihan huomaamatta pidempiäkin lenkkejä kaunista rantaviivaa pitkin. Jylhä linna oli jälleen vaikuttava, vaikka sen onkin kokenut jo monta kertaa. Linnan edustalla on viihtyisä puisto, lasten leikkipaikka ja tilaa pysäköinnille. Silti, kun linnan porteista astuu sisään, tuntuu kuin astuisi vuosisatoja taaksepäin.

Vaikka salaa toivoimme, että Hämeenlinnaan olisi voinut jäädä vielä yhdeksi yöksi, arki ja uudet kujeet kutsuivat. Kahden punapään viikonloppu oli naurun täyteinen ja kiireetön. Kenties hieman vähäuninen, mutta siti voimaannuttava. Tällaisia tyttöjenreissuja on ollut ikävä, niistä jää pitkäksi aikaa hyvä mieli ja kivoja muistoja.

Kiitos Milla seurasta. 

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.