Bentoniittisavi - hyvä olo ulkoisesti ja sisäisesti

17. huhtikuuta 2016

*Sisältää blogin kautta saadun tuotteen.Tällä viikolla Foodinin teemaviikon aiheena on ollut: Kauneus ja puhdistus. Pääsin tutustumaan sen myötä uuteen mielenkiintoiseen tuttavuuteen, johon saatoin suhtautua aluksi jopa hieman varauksella. Vai mitä te ajattelette ideasta laittaa teelusikallinen savea juomaveteen? Kasvonaamiona savi ei ollutkaan niin vieras juttu, sen sijaan oli kiva päästä tekemään itse savinaamioita. Loppujen lopuksi Foodinin Bentoniittisavi* osoittautui varsin toimivaksi niin kehon puhdistukseen kuin kasvohoitojen tekoon.
Kun kurkkasin savipussiin, yllätyin kuinka hienojakoista vaaleanharmaa savi on. Sormissa Bentoniittisavi tuntui jauhomaiselta ja sen tuoksu oli varsin mieto. Bentoniittisavesta tekee erityisen se, että erittäin emäksinen ja alkalisoiva. Bentoniittisavi tasapainottaa sisäisesti nautittuna luonnollisesti mm. kehon happo-emäs-tasapainoa. Ulkoisesti käytettynä Bentoniittisavi supistaa kasvojen ihohuokosia, vähentää tulehduksia, lievittää nesteturvotusta ja imee lisäksi itseensä kuona-aineita.
Ihoa puhdistava kotitekoinen savinaamio syntyy sekoittamalla: 

2 osaa savea
1 osaa vettä 
1 osa omenasiideriviinietikkaa

Lisää halutessasi:
Loraus hunajaa
Eteerisiä öljyjä


Kasvonaamio on kasvoille levitettäessä kosteaa, mutta naamio kuivaa kosketuksissa ilman kanssa kasvoille. Olen antanut naamion vaikuttaa kasvoilla enintään 10 minuuttia, jolloin kuiva savi alkaa kiristää ihoa. Savinaamion saa huuhdeltua kasvoilta lämpimällä vedellä. Olen tykännyt kastella kuivuneen naamion ja käydä kasvot läpi vielä sormenpäillä pyörivin liikkein.

Kasvoille jää naamion jälkeen raikas olo, enkä ainakaan itse ole huomannut ihon kuivumista tai kireyttä. Kasvovoide on kuitenkin paikallaan naamion jälkeen. Ajattelin tehdä jatkossa savinaamiopuhdistuksen kerran viikossa, sen verran hyvältä se tuntui. Jotenkin minua kiehtoo myös se, että naamion saa valmistaa ihan itse.
Sitten päästäänkin viimein saven toiseen käyttömahdollisuuteen. Ensimmäisen kerran savijuomaa tehdessäni olin hieman epävarma mitenhän allekirjoittaneen käy ensimmäisellä kulauksella. Siirsin kuitenkin ennakkoluulot syrjään ja hörppäsin. Totesin, että maku oli yllätyksekseni hyvin miellyttävä ja neutraali. Join veden hyvillä mielin ja vaimensin typerän kuravesi rallatuksen päässäni.

Puhdistava ja tasapainottava juoma syntyy lisäämällä isoon lasilliseen vettä 1tl-1rkl Bentoniittisavea. Annostus kannattaa aloittaa maltillisesti ja totuttaa elimistö juomaan pikku hiljaa jokapäiväisellä käytöllä. Juoma sopii myös satunnaiseen käyttöön, esimerkiksi detox-kuurin tueksi.

Juoma on valmis juotavaksi noin viidessä minuutissa, jolloin savisakka on laskeutunut kokonaan lasin pohjalle. Juomaa tehdessä tulee myös muistaa, että savisakka saa jäädä tyhjän lasin pohjalle, sitä ei ole tarkoitus juoda.
Foodinin Bentoniittisaven löydät täältä.
*Bentoniittisavi saatu blogin kautta testiin.

Misorella

8 kommenttia :

 1. Kolmisen vuotta sitten tuli viimeksi juotua päivittäin savivettä, jotenkin sen vain jäi ja olen savesta tehnyt lähinnä naamioita kasvoille ja hiuksille! Ystävä aloitti juuri savivesi kuurin ja nyt itseänikin taas hieman himoittaisi kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mutta nyt sitten vaan uudestaan rutiineihin mukaan. :)
   Kivaa viikon alkua!

   Poista
 2. Mulla on tätä samaista savea. Olen käyttänyt ulkoisesti. Nyt maistoin luonnonkaunis messuilla savea... oli ihan miellyttävän makuista. En kuitankaan ole vielä itse ottanut sisäiseen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askel kerrallaan. Maku ei tosiaan ole yhtään hassumpi. :)

   Poista
 3. Oon kyllä kuullut näistä savidrinksuista mut itse en ole vielä kokeillut. Mut mikä ettei, kuulostaa ainakin hyvältä! Kivaa viikkoa murunen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saara, tämän kevään projekti siis sulle: savidrinksun maistaminen! :D Kivaa viikkoa, ihana!

   Poista
 4. Hmm, tämä kuullostaa kyllä todella mielenkiintoiselta, mutta jotenkin hassua ajatella juovansa savivettä. Myö kaivettiin penskana hiekkalaatikolla vähän syvemmälle niin sieltä paljastui kunnollista savea, jota vuoltiin sitten lapioilla siivuiksi. Leipää ja muuta oli olevinaan, yritettiinhän niistä muotoilla hiekkalinnoihinkin vaikka mitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Samat leikit aikuisena. :D Kannattaa kokeilla savivettä. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.