Blogipohja Etsystä

4. maaliskuuta 2016


Kaipaatko uutta ilmettä blogillesi?


Lupasin viimeksi tehdä postauksen blogin uudistaneesta ulkoasusta. Olin kaivannut blogilleni uutta ilmettä jo pidemmän aikaa. Bloggerin oma blogipohja ei tuntunut enää omalta, eikä sen blogimallivalikoima vastannut kasvavaan kaipuuseen uudistumisesta.

Muutaman kuukauden kypsyttelyn jälkeen tein päätöksen blogipohjan ostamisesta. Halusin ulkoasuun selkeää rytmitystä ja harkittua visuaalisuutta. Niitä lähdin etsimään Etsystä ja sen lukuisista Bloggeriin (Blogspot) sopivista blogipohjavaihtoehdoista.

Etsystä löytyy toinen toistaan hienompia blogipohjia, joista halvimmat ovat alle kympin luokkaa. Hintahaitari nousee noin viidenkympin tienoille. Toki sivuilta voi ostaa myös muita blogia uudistavia palveluta omien tarpeiden mukaan, esimerkiksi kokonaan kustomoidun sivuston tilaaminen on mahdollista. Etsystä löytyy lisäksi omat blogipohjansa myös mm. Wordpressiin.Sopisiko joku näistä sinun blogiisi?


Surffailin useampaan otteeseen Etsyn sivuilla jo viime vuoden puolella. Valinnanvaikeus ei ollut suurin este suosikin valinnan kanssa. Eniten jännitti varsinaisen uuden blogipohjan asentaminen. Ajattelin, että osaisinko ja kuinkahan paljon se veisi aikaa. Onnistuisinko tuhoamaan koko blogin sähläämisellä?

Mitään ei kuitenkaan saavuta, jos ei yritä. Päätin rohkaistua ja ryhtyä toimeen. Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että pelot olivat turhia. Tietysti blogista kannattaa ottaa oman mielenrauhan takia varmuuskopio ennen uuden pohjan asennusta, jos jostain syystä kaikki ei menekään käsikirjoituksen mukaan.

Blogipohjan hankkiminen on helppoa. Kaiken kaikkiaan pohjan asentamiseen ja muokkaamiseen meni muutama tunti selkeitä ohjeita noudattaen. Mikäli ajatus asennushommista kauhistuttaa, ei huolta, asennuksen voi ostaa myös erillisenä palveluna.

Suosittelen tutustumaan blogipohjavaihtoehtoihin rauhassa ja miettimään, mitä haluat tarkalleen blogin uudistuneelta ilmeeltä. Valmiit pohjat ovat muokattavissa ulkonäöllisesti, mutta osa blogin ilmeestä on sidoksissa blogipohjaan. Jokaisesta blogipohjasta löytyy Etsystä selkeä esittelyteksti ja demolinkki blogipohjaan. Muistathan varmistaa, että valitsemasi teema soveltuu blogialustaasi esim. Bloggeriin.Eri vaihtoehdoista tulee suorastaan valinnanvaikeus!


Ostopäätöksen varmistuttua blogipohjan voi ostaa muutamalla klikkauksella. Maksuvarmistuksen jälkeen tilaaja useampien blogipohjien osalta sähköpostiinsa ladattavan zip-kansion. Se sisältää asennusohjeet, uuden blogipohjan koodin ja kuvatiedostoja.

Mukana tulevat englanninkieliset asennusohjeet ovat selkeät seurata. Blogin ulkoasuun voi lisätä blogipohjan asennukseen jälkeen mm. mieleisiä sivu-gadgetteja, muuttaa niiden paikkaa, muokata blogin tekstejä ja värimaailmaa. Itse tein vielä pieniä muutoksia valmiiseen blogipohjaan, jotta siitä tuli täysin mieleinen.

Olin myös yhteydessä blogipohjan suunnittelijaan ja sain häneltä uuden blogipohjakoodin pienillä muutoksilla ilman lisäkuluja. Alkuperäisessä pohjassa oli sivun ylälaidassa "Lisää luettavaa" -kuva-gadget ja "Viimeisimmät postaukset" -gadget sivun oikeassa reunassa. Toivoin näiden kahden elementin vaihtamista päikseen. Sain vastauksen ja ohjeet vuorokauden sisällä. Erittäin hyvää palvelua!

Mitä sanotte blogin uudistuneesta ilmeestä?

Etsyn blogipohjiin voi tutustua tästä. 

Misorella

6 kommenttia :

 1. Nämä etsystä löytyvät blogipohjat on kyllä tosi kivoja ja superhelppoja asentaa omaan blogiin. Suosittelen kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pienellä muutoksellakin saa ison eron aikaan. Melkein harmittaa, että en tehnyt tätä aiemmin. :)

   Poista
 2. En oo ennen näistä edes kuullut, pitänee tutustua paremmin!

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ehdottomasti! Luulen, että Etsystä löytyy joka makuun jotakin. :)

   Poista
 3. Iso kiitos tästä postauksesta! Minä innostuin heti ihan mielettömästi ja noh, lopputuloksen löytää blogistani ;) Ihanaa viikonloppua Misorella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tälle oli kysyntää ja innosti myös tekemään muutoksia omaan blogiin. :)
   Hyvältä näyttää blogissasi!
   Ihanaa viikonloppua! <3

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.