Valoisampi arki

23. tammikuuta 2016Tiedättekö sen tunteen, kun maanantai muuttuu silmänräpäyksessä perjantaiksi? Sellaisia ovat olleet tammikuun viikot omalla kohdallani. Tuntuu, että olen kasvanut ammatillisesti taas viikossa yhden ison loikan eteenpäin. Sanoin eilen kotiin tullessani kanssa-asukille, että olen ihan poikki, mutta niin onnellinen.
Mietin jälleen, miten tärkeää on, että pitää siitä, mitä tekee työkseen. Vaikka työ itsessään on työntäyteistä, se ei tunnu silti työltä. Se tuntuu intohimolta heittäytyä seikkailuun, oppia uutta, kehittyä ja jakaa se mahtavien ihmisten kanssa. Hyvä olo työrintamalla heijastelee myös muuhun arkeen.

Tiedostan myös, että työpäivät ovat venyneet pitkiksi. Tunnen itseni niin hyvin, että tunnollisuuttani ja innostuttuani jostain heittäydyn täysillä myötävirtaan. Tiedän myös, että en jaksa pidemmän päälle samalla tahdilla. Tasapaino arjen ja työn välillä hakee tasapainoaan ja tiedän, että kukaan muu ei sitä rajaa vedä kuin minä itse.I neulepaita ja toppi Marc O'Polo I tekoturkisliivi H&M I 
I housut Noisy May I nahkasaappaat Ten Points IMuistan viime vuodelta hetkiä, kun en ollut tyytyväinen elämäntilanteeseeni, silloin kaikki arkinen tuntui selviämiseltä. Kenties sekin matka tuli käydä, jotta osaa arvostaa sitä, missä on tällä hetkellä. Kiireisestä arjesta huolimatta kodin pienet askareet eivät ole tunnu enää vastenmielisiltä velvollisuuksilta, vaan itsestään selviltä oheistoiminnoilta.

Minusta tuntuu, että työmaailman vetovoima vetää puoleensa ja ura on se mihin haluan tällä hetkellä panostaa. Mitä sitä kieltämään, että taloudellinen turva antaa myös vapauksia hemmotella itseään ja parisuhdekin voi paremmin, kun voi viettää aikaa muuallakin kuin neljän seinän sisällä. Energiaa on riittänyt kohdata myös ystävien kanssa ja tuntuu, että arki alkaa taas näyttää omalta.

Misorella

4 kommenttia :

 1. Kuulostaa ihanalta! Minullakin on edessä työpaikan vaihto (mihin, sitä ei tiedä vielä kukaan) ja tästä kirjoituksesta saa taas uutta voimaa jatkaa etsimistä! Nyt ollaankin jo keskiviikossa, pari päivää pitää vielä jaksaa ja sitten on taas viikonlopun aika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä uusiin urasuuntiiin! <3 Kyllä sen itse tietää, milloin muutosta tarvitaan. Olen oppinut kantapään kautta, että itseään pitää kuunnella ja uskoa ajoissa hälytyskelloihin. Hyvää viikon jatkoa sinulle, kiva, että sait tästä tsemppiä! :)

   Poista
 2. Ihana postaus ja sie olet kyllä niin oikeassa! <3 Täällä myös oma työ on itselle intohimo ja ei tunnu lähes koskaan työltä. On vaan niin mukavaa ommella, suunnitella ja olla tekemisissä kaavojen sekä kankaiden kanssa. :) Arkikin sujuu mukavammin kun työ on juuri sellaista, mitä haluaakin tehdä ja mistä nauttii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit!<3 Juuri näin! Susta kyllä näkee ja aistii sen, että tykkäät sun työstä. Se millä sanoilla omasta työstään puhuu, kertoo niin paljon. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.