Uuden vuoden mietteet

3. tammikuuta 2016Hei vaan, täällä taas, ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Loma on mennyt lukuisten leffojen äärellä niin kotisohvalla kuin leffateatterissa ja juhlimalla arjen juhlia. Vähempikin juhliminen olisi kenties riittänyt, mutta olen ottanut loman nollaamisen kannalta ja nauttinut arjesta ilman rajoitteita.

Se on tarkoittanut sitä, että en ole laskenut niin tarkkaan, mitä mieleni on tehnyt syödä, olen juonut lasin viiniä silloin, kun on huvittanut ja kääntänyt aamuisin kylkeä, kun moni muu on istunut jo lounaan äärellä.

Piipahdimme kuluneen viikon aikana mökkeilemässä kanssa-asukin kanssa niin maaseudun rauhassa kuin tuulisessa saaristossa. Kummassakin kohteessa kohdattiin toistemme sukulaisten kanssa ja katseltiin pimeässä loistavia lyhtyjä viinilasin ja hyvän ruoan ääreltä.

Huomenna töissä odottavat uudet haasteet. Valehtelisin, jos sanoisin, että ei jännitä! Tunnelma on odottava ja innostunut. Eniten ehkä jännittää kuinka paljon aikaa uuden työminän omaksuminen ottaa, venyvätkö työpäivät ja jääkö muulle aikaa kuinka paljon. Uskon kuitenkin, että tasapaino löytyy ja itselleni tärkeille asioille järjestyy aikansa ja paikkansa.Neulemekko Ioanna Kourbela (saatu) I silmälasit 5th Avenue/Instrumentarium
tekoturkisliivi H&M I nahkasaappaat Ten PointsEn ole tehnyt uuden vuoden lupauksia. Totean kuitenkin, että vaaka ei valehtele. On tunnustettava, että lisäkiloja on kertynyt tämän syksyn aikana melkein seitsemän. En tunne oloani omaksi ja vaatteet kiristävät jo luvattoman paljon. Se johtuu kenties siitä, että olen kulkenut stressin kanssa rinta rinnan, enkä ole jaksanut tehdä oikeita valintoja hyvinvoinnin kannalta aina, kun olisi pitänyt.

Olen oppinut tähän ikään mennessä, että mikään totaali kieltäytymisen linja ei kanna kovinkaan pitkään. Siksi en tee nytkään lupauksia sellaisen suhteen. Kenties ajattelen ennemminkin, että haluan löytää taas tänä vuonna sen vanhan minän. Sen, joka nauttii liikunnasta ja syö niin, että kehossa tuntuu hyvältä ja energiseltä, herkuttelua unohtamatta.

Ehkä lupaan sittenkin jotain, sen, että muistaisin olla lempeä itseäni, mutta myös kehoani kohtaan. Meidän molempien, kun pitää jaksaa uusissa haasteissa! Kummankin eteen, niin henkisen kuin fyysisen jaksamisen pitää tehdä töitä, mutta niin, että koko elämästä ei tule suorittamista. Ehkä nyt kaiken uuden kynnyksellä on kuunneltava ensisijaisesti omaa hyvinvointiaan, jotta jaksaa riittää kaikkeen muuhun.

Misorella

8 kommenttia :

 1. Välillä on kiva kun voi vähän rentoilla kaiken kanssa. Sitten voi taas olla jämptimpi ja olla itselleen myös armollinen. Hyvää uutta vuotta Mia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee! Joskus tarvitaan tosin vähän isompia korjausliikkeitä, ettei lähde elämä ihan lapasesta. :D Muuten se keskitie ja itsensä kuuntelu on kyllä hyvä tie. :)

   Poista
 2. Ihanat prillit, liivi ja koko asu, sopii mielettömän hyvin koko kokonaisuus punaisiin hiuksiin, ihanat kuvat! Onnea uusiin työhaasteisiin, en malta odottaa, että kuulen mitä ja miten? :) Iloista uutta vuotta ihana Misorella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia! Olen niin iloinen silmälaseista, joissa olo tuntuu hyvältä, omalta, rennolta ja noh myös kivan näköiseltä. :) Avaan huomenna syksyisen harjoittelupaikkani oven työntekijänä, äitiysloman sijaisena, en enää harjoittelijana. :) Ihanaa uutta vuotta! <3

   Poista
 3. Tsemppiä työhommiin, tiedän että pärjäät hyvin! :) Minä katselin kuvista sinun laihtuneen, ei näy siis ulospäin kilot. Itse keräsin +5 kiloa vikan puolen vuoden aikana ja näkyy niin naamassa kuin tuollaisena keskivartalopallona. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuli hyvä mieli kannustuksesta! :) Voi apua, sanotaanko vaikka niin, että en tällä hetkellä liikkuisi tiukassa mekossa julkisesti ilman karvaliivin suojaa. Voisi tulla tännekin (aiheettomia) odotustiedusteluja! :D Kiva kuulla, että kasvoista ei kiloja näe, vaikka välillä itsestä tuntuukin siltä. Niin ja hei, sulla on aika hyvä syy sun keskivartalopallon kasvuun. Kovin pienenä olet pysynyt odotuksesta huolimatta. <3

   Poista
 4. Nyt kun olet nollaillut on arkeen mukavempi palata. Nyt vain et unohda sitä lempeyttä, onneksi muutokset ovat myös hyvästä ja tasapaino löytyy asioiden suhteen ajan kanssa :) Tsemppiä huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana, toivotuksista! Hyvin lähti viikko käyntiin. Haasteita on edessä toki, mutta onhan se myös kiehtovaa. Täytyy vaan löytää se kuuluisa tasapaino. ;)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.