Doft & Järvikylä kotikosmetiikkatyöpaja

8. marraskuuta 2015


 
Viime sunnuntaina oli hymy herkässä, kun otin osaa Doft & Järvikylä kotikosmetiikkatyöpajaan*, jonne sain kutsun bloggaajana. Kirjoitin maaliskuussa Doft-saippuoista ja serkuksista, joiden käsialaa käsintehdyt saippuat ovat. Tällä kertaa ei kuitenkaan valmistettu saippuaa, vaan kotikosmetiikkaa.

Kahden tunnin pajassa aika vierähti nopeaan työskennellessä ja tehdessä ihanan tuoksuisia kylpypommeja ja yrttisiä vartalokuorintoja. Doftin kaunis työhuone kylpi valossa, joka tulvi tilaan isojen ikkunoiden kautta. Oli niin kiva mittailla aineosia, valita raaka-aineita ja kokeilla käsituntumalla seosten rakennetta.

Tuli sellainen olo kuin olisi palannut lapsuuden leikkien äärellä, vaikka tällä kertaa valmistettiinkin aikuisten naisten kotikosmetiikkaa. Työpajan tunnelmasta vastasivat hymyilevät Veronika ja Sonja, jotka ohjasivat tarvittaessa, mutta antoivat luovuudelle tilaa.

Valmistin mukavan parini kanssa kahdenlaisia kylpypommeja. Toiset tuoksuivat laventelille ja saivat väriä ruusunterälehdistä sekä violetista että sinisestä väriaineesta. Toiset kylpykuulat saivat kauniin keltaisen sävyn mausteenaan kehäkukan terälehtiä ja greipin tuoksua.

Kylpypommeista olisi voinut valmistaa kokonaisia pallojakin, mutta meillä ei ollut kummallakaan parini kanssa kylpyammetta. Sen vuoksi teimmekin puolikkaita kuulia jalkakylpyjen iloksi. Värimarmorointi antoi kuuliin kauniin pinnan. Työpajan toinen pari valmisti kokonaisia lumipallon valkoisia kylpypommeja sekä sinisellä ja vihreällä marmoroituja kuulia. Ihastuttavat puolikkaat kuulat näyttivät ihan pieniltä maapallon puolikkailta.

Kylpykuulien valmistus oli kuin hiekkakakkujen tekoa ja oli ihana tehdä pitkästä aikaa jotakin omin käsin. Toinen kiva projekti oli vartalokuorintojen valmistaminen. Sokeri ja suolapohjaiset kuorinnat saivat tuoksua ja väriä mm. Järvikylän yrteistä ja eteerisistä öljyistä. Niistä tuli niin herkullisen näköisiä, että varoitin kotiin päästyäni kanssa-asukkia etteivät jääkaapista löytyvät purkit ole tarkoitettu syötäväksi.

Jokainen pajalainen sai kotiin viemisiksi hyvän mielen lisäksi kaksi purkkia vartalokuorintoja, neljä kokonaista kylpykuulaa ja puntin Järvikylän yrttejä. Viimeinen silaus työpajalle oli se, kun valmis kotikosmetiikka pakattiin kauniisiin purkkeihin ja pahvirasioihin.
Meitä oli työpajassa neljä henkilöä, mutta mukaan mahtuu normaalisti kuusi henkeä. Työpajan hinta on 30 € henkilöltä ja se kattaa kahden tunnin työpajan materiaaleineen ja kotiin viemisineen. Parituntisesta jäi niin energinen olo ja iloinen mieli, että suosittelen lämpimästi!

Vinkkaan vielä, että työpaja voisi olla kiva päiväohjelma esimerkiksi pienemmälle polttariporukalle,
työpajassa voisi silloin valmistaa kotikosmetiikka vaikka morsiussaunaa varten.
Lisätietoa Doft-työpajoista löydät täältä

Kiitos kivasta työpajasta Veronikalle, Sonjalle ja työpajalaisille!

*Tutustumiskäynti Doft & Järvikylä kotikosmetiikkatyöpajaan saatu blogin kautta.

Misorella

4 kommenttia :

 1. Todella houkuttelevan näköisiä purkkeja :) Kuulostaa ja näyttää hauskalta puuhalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiroiva ympäristö ja ihanat purnukat! Vieläkin on hyvä mieli työpajasta! :)

   Poista
 2. Vau, täähän on ihan unelma workshoppi! Pitää pistää korvan taakse, olisi aika siistiä tehdä kylpypommeja itse. :) Erittäin kauniita kuvia tässä postauksessa.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tykkäisit ihan hirveästi pajasta! :) Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kelle tahansa, joka haluaa tehdä itse jotain pientä ja kivaa kosmetiikkaan liittyvää. Mukaanviemisiksi saa myös ohjeet, joiden avulla voi jatkossa tehdä myös itse kotikosmetiikkaa. <3

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.