Vihersmoothie

23. huhtikuuta 2015Tykätty ja inhottu, mielipiteitä jakava ja ehkä kenties juuri eniten ennakkoluuloihin törmäävä välipala, sellainen on vihersmoothie. Itse olen tykästynyt niihin kovin. Klorellajauhekin on taas löytänyt paikkansa ruokavaliostani osana smoothiejuomia.

Klorella on yksisoluinen makeanveden levä, joka pitää sisällään mm. runsaasti vitamiineja, mineraaleja, amino- ja rasvahappoja ja lehtivihreää. Se auttaa mm. parantamaan ruoansulatusta ja poistaa kehosta myrkkyjä. Tiesitkö muuten, että klorella sisältää 60 % proteiinia? Klorella on myös mainio kalsiumin ja raudan lähde.

Klorellan käyttö kannattaa aloittaa pikkuhiljaa, jotta elimistö tottuu siihen. Tällä hetkellä lisään yhden teelusikallisen smoothien sekaan. Tottuneemman käyttäjän suositus on 3 g päivässä, joka vastaa vajaata ruokalusikallista.

Olen kokenut, että klorellan saa mukaan päivittäiseen ruokailuun helpoiten juuri smoothien seassa. Omissa vihersmoothie variaatioissani ainekset hieman vaihtelevat, mutta tässä yksi suosikkini.

Puhdistava vihersmoothie yhdelle

1/2 ananas (tuore)
Pinaattia (pakaste)
1/2 avokado 
1 tl klorellajauhetta
Sitruunamelissan lehtiä
2 dl vettä (+ kookosvesijauhetta)

P.S. Välillä käytän ananaksen tilalla omenoita. 
Pinaatin sijasta voi käyttää mm. lehtikaalia.

Misorella

2 kommenttia :

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.