Play it again, Sam - vintagemuodin lumoa

12. huhtikuuta 2015Viikonloppu vierähti opintojen parissa ja teimme perjantaina Sami Sykön johdolla mielenkiintoisen vierailun. Käyntikohteemme, Play it again, Sam, on vintageputiikki, jonka omistaa hurmaava tyyliniekka Arja Könönen. Hänen johdollaan palasimme menneiden vuosikymmenten muodin äärelle konkreettisin esimerkein.
Oli erittäin havainnollistavaa ja opettavaista kuulla naiseuden kehityksestä, aikakausien tunnuspiirteistä ja nähdä miten esimerkiksi eri vuosikymmenlukujen korkokengät eroavat toisistaan. Seuranamme oli myös Arjan suloinen viisikuukautinen Evita-koiraneiti, joka hännän vipatus ihastutti vierailijoita vintageaarteiden keskellä.
Kruununhaassa sijaitsevasta kaupasta voi sekä ostaa että vuokrata niin vaatteita, kenkiä kuin muita asusteita. Play it again, Sam kannattaa pitää siis mielessä, jos suunnitteilla on teemajuhlat. Meillä on ainakin ollut ystäväporukassa puhetta, että olisi ihan järjestää The Great Gatspy -bileet. Valikoimasta löytyy valinnanvaraa naisten lisäksi myös miehille.

Helmikirjaillut juhlalaukut, pitsikäsineet ja jalometallin sävyjä toistavat korkokengät houkuttelivat lähempään tutustumiseen. Arja kertoi, että putiikista löytyy jokaiselle jotakin, kun esitin harmitukseni menneen ajan kaunottarien kapeista vyötäröistä ja kauniiden mekkojen istuvuudesta. Tiedän ainakin mistä itse lähden etsimään teema-asua, jos juhlahaaveet tulevat ajankohtaisiksi.
Kaupasta löytyy myös laaja valikoima alusvaatteita ja korsetteja. Saimme myös havainnollistavan esimerkin, kun yksi ryhmäläisistämme puettiin korsettiin vanhoista elokuvista tutulla tavalla. Katseeni seurasi kullan, kimalluksen, kristallien, hopean ja vanhan ajan glamourin säihkeen perässä ja löysi aina jotain uutta ihasteltavaa.

 Jäimme muutaman opiskelijakaverin kanssa kuvailemaan ja tutustumaan valikoimaan koulupäivän päätteeksi. Seuranani oli myös bloggaajakollegani Katja, jota saan kiittää kuvista joissa allekirjoittanut tutkii liikkeen tarjontaa.

Arjan ystävällisyydestä, asiantuntemuksesta ja tietopankista olisi ollut ilo ammentaa pidempääkin, mutta joskus täytyy jättää jotain myös seuraavaan kertaan. Vierailu oli yksi mieleenpainuvimmista, mitä olemme tehneet opintojen aikana. Kiitos kaikille asianomaisille pienestä taianomaisesta matkasta menneille vuosikymmenille!

Play it again, Sam
Rauhankatu 2, Helsinki
Avoinna ma-pe 10:30–18 ja la 11–15

Misorella

4 kommenttia :

 1. Tämä oli ihana vierailu! Keskityin näihin kauppakuviin ja "pelästyin" tuota omaa tuimaa naamaani seassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava vierailu todellakin! Se on kuvaajan keskittymistä, sä näytät aina hyvältä! <3

   Poista
 2. Voi mikä puoti. Tuonne pitäisi päästä ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.