Elämä raiteillaan ja 10 itselleni tärkeintä biisiä

21. huhtikuuta 2014Viiden päivän lepo on tehnyt tehtävänsä ja sitä jaksaa lähteä huomenaamulla leuka pystyssä kohti viikon haasteita. Viime päivät ovat muistuttaneet kuinka hyvää mieltä tuovia rakkaat ihmiset omassa arjessa ovat. Viisasta serkkuani mukaillen, juhlaa on tärkeä viettää tärkeiden ihmisten kanssa, sillä juuri heidän takiaan se tuntuu siltä.

Ilmassa leijuu edelleen kesää kohti taivallettaessa pari kiperää kysymysmerkkiä, mutta keräilen tällä hetkellä mieluummin taivaanrannasta keveämpiä huutomerkkejä elämäniloisten huudahdusten perään.

Yksi näistä arvuuttelumerkeistä on kuitenkin kääntymässä ilahduttavasti tämän vuoden suurimmaksi huutomerkiksi. Se herättää minussa tunteen siitä, että moni asia on aika lailla raiteillaan, tiedän missä vaunussa istun ja kuka kanssani matkustaa, vaikka matkalipuissa ei määränpäätä lukisikaan.

Facen puolella on kiertänyt haaste, jossa pyydetään listaamaan statukseen 10 biisiä, jotka ovat jollain tavalla koskettaneet kuulijaansa. Tartuin tilaisuuteen ystävän haastamana henkilökohtaisessa tilissäni ja ajattelin laittaa samalla hyvän kiertämään täälläkin.

Tehtävä ei ollut helppo ihmislapselle, joka tarttuu hetkeen musiikin kautta, peilaa niihin tunteitaan, rakastuu sanoituksiin ja humaltuu sävelistä. Huomasin yllättäen myös yhden jännän asian. Olen vuosien varrella käsitellyt eri elämäntilanteita juuri sillä hetkellä lohduttaneiden tai innostaneiden biisien voimin. 

Nyt, kun olen onnellinen tavalla, jolla en ole tainnut ennen olla, en ole tarvinnut sitten viime syksyn turvakappaleita. Olen vain keskittynyt oman elämäni soundtrackin sointiin ja surffannut ohessa huoletta musiikkiaallokossa kappaleesta toiseen.

Kuulostaa kenties hassulta, mutta tämä oli kuitenkin itselleni ilahduttava oivallus omasta itsestäni. Jännittävää tästä tekee se, vaikka seikkailen tarinassa, jolla ei ole yllättäen tunnusbiisiä, juuri se tekee minulle turvallisen ja hyvän olon.

Ei tarvita ulkopuolisia säveliä ja sanoituksia, kun sisäinen sointi ja lyriikka on kohdillaan. Palatakseni aiheeseen, kymmenikkö voisi saada jossakin toisessa tilanteessa eri kasvot. Nyt mennään kuitenkin vanhoilla rakkailla, jotka ovat kuljettaneet minut tähän hetkeen: 

Florence and the Machine: No Light, no Light
Slipknot: Snuff
Sentenced: Killing Me Killing You
Lana Del Rey: Summertime Sadness
Alice In Chains: Down In A Hole
Editors: Honesty
Jenni Vartiainen: Duran Duran
Placebo: Running Up That Hill
Chisu: Minä ja mun pää
Radiohead: Lotus Flower

P.S. Musiikkivideoihin pääsee klikkaamalla esittäjiä.
Iloa viikkoonne! :)

Misorella

2 kommenttia :

  1. Tuo sinun biisilista on tosi hyvä idea. Samalla kun tein omaa blogipostausta, kuuntelin nuo sinun biisit. Kivaa! Taidan apinoida sinulta tuon itselleni. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että biisihaaste lähtee kiertoon myös tällä tavoin. :) Yllättävän kivaa oli listan tekeminen, vaikka valinnanvaikeus olikin suuri. Odotan listaasi innolla. Kivaa viikkoa! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.